wmaraci reklam
lidertakipci

Ekran Yenileme Hızı (Hertz) Nedir? Neden Bu Kadar Önemli?

Ekran yenileme yani hertz, ekranlarda kullanılan ve ekranların kaç kez yenilendiğini gösteren bir ifadedir. Hz olarak kısaltılan hertz, özellikle oyuncular için oldukça önem arz ediyor. Yüksek yenileme hızı, düşük yenileme hızına göre çok daha akıcı bir görüntü deneyimi yaşatıyor. Oyunlarda ne kadar yüksek hertzli monitör kullanıyorsak, o kadar öndeyiz.

Monitörlerdeki Hertz Farkı

Monitörlerde hertz yani ekran yenileme hızları, belli bazı matematiksel değerlerle ifade ediliyor. Şu anda piyasada 60 Hertz, 75 Hertz, 100 Hertz, 120 Hertz, 144 Hertz, 165 Hertz, 180 Hertz, 200 Hertz ve 240 Hertz teknolojisini destekleyen monitörler mevcut. Saniyede 60 ekran yenileme hızına sahip monitör ile 240 ekran yenileme hızı destekleyen monitör arasındaki fark, 240 Hz monitörde ekran çok daha hızlı yüklendiği ve akıcı olduğu için 60 Hz monitör ile oynayan oyuncu oyunda geri düşüyor. 240 Hz monitör ile oynayan oyuncu ekranı çok daha önce gördüğü için daha avantajlı oluyor.

İsrail'in Göz Bebeği Demir Kubbe (Iron Dome) Nedir? Nasıl Çalışır?
İlginizi Çekebilir!

İsrail'in Göz Bebeği Demir Kubbe (Iron Dome) Nedir? Nasıl Çalışır?

Demir Kubbe, (Iron Dome) İsrail’in ünlü savunma sanayi şirketi Rafael Advanced Defence System şirketi tarafından geliştirilen ve taşınabilen bir hava savunma sistemidir. Dünyadaki en iyi savunma savunma sistemi olarak kabul edilen Demir K...

Hertz Sadece Oyunlarda Değil, Farkli Konularda da Önemli

Ekran yenileme hızı sadece oyunda değil, video izlemede veya video editlemede de çok önemli. 30 Hz bir ekranda izlenilen videodaki nesne, bulanık gözüküyor iken ekran yenileme hızı arttıkça nesne daha da net şekilde görünmeye baslıyor. Ayrıca hertz kalitesi arttıkça görseldeki detaylar da netleşiyor.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4.67 / 5 (3 değerlendirme)

3 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al