wmaraci reklam
lidertakipci

Kendinize Özgü Token Yapmak Hiç de Zor Değil

Elbette konuya hâkim okurlarımız ve hatta yaptığı ‘Token’ üzerinden gelir elde etmiş kullanıcılarımız vardır. Ancak meraklı arkadaşlarımızı bu tarafa alalım. Eşinize, arkadaşınıza doğum günlerinde kendi adınıza başlattığınız bir para birimini hediye etmek ister misiniz?

Bu noktada şunu belirtelim. Token ve kripto coinler aynı anlama gelmiyor. Kripto teknolojiler oldukça kompleks ve karmaşık sistemler, bu sistemleri şu an yürürlükte olan her birimin kurması pek kolay değil. Genellikle yürürlükte olan kripto teknolojileri, bu teknolojileri halkın kullanabileceği bir şekle getirerek bu alanı destekliyor ve bu da kendi para birimini oluşturmak isteyen diğer insanlar tarafından kullanılıyor diyebiliriz. Örneğin şu an yürürlükte olan birimlerin birçoğu Ethereum altyapısını kullanarak piyasada yer alıyor diyebiliriz. Yine geçmişte bu altyapıyı kullanan Tron da, geçtiğimiz dönemde kendi kripto altyapısıyla bu sistemden ayrıldı ve yine diğer kullanıcılara benzer bir şekilde kendi birimlerini oluşturabildikleri altyapı desteğini sağlamaya başladı.

Teknolojiye Sahip Olanlar, Bunu Neden Paylaşıyor

“Ethereum’u yönetiyor olsam, teknolojimi paylaşmazdım” diye düşünüyor olabilirsiniz. Doğrusu bu da çok mantıksız değil ve sizin gibi düşünün teknolojisini gizli kapılar ardında geliştirmeye devam eden oluşumlar da piyasada yer almakta. Bunun da tam anlamıyla yanlış bir yol olduğunu söylemek mantıksız olurdu kısacası. Ancak Ethereum, Tron gibi diğer token markalarına öncülük edenler için de bunun mantıksız olduğunu söylemek doğru değil.

Bahsettiğimiz alternatif birimlerin yüksek ölçülü kazançlar sağlayıp başarıyı yakalayabilmesi hiç de zor ya da imkânsız değil. Bugün kripto para borsalarındaki birimlerin pek çoğu bu teknolojilerden faydalanan birimler diyebiliriz. Bu başarı ihtimali, teknoloji sahiplerinin de dikkatini çekiyor. Bu hem kendi imajlarının güçlenmesini sağlıyor, hem de diğer taze kazanç yolları oluşmasına olanak veriyor. Örneğin Dogecoin ya da Tron’un Ethereum teknolojisinden faydalanıyor olması, bu birimlerin yükseldiğinde Ethereum markasının da imajını ve dolayısıyla değerini yükseltiyor ve çeşitli yönlerle oluşumun gelir elde etmesine olanak sağlıyor. Elbette örnek farazi ancak yorum için yeterli.

En İyi 5 Drone Kazası
İlginizi Çekebilir!

En İyi 5 Drone Kazası

Paranızı biriktirdiniz ve çok istediğiniz drone’u almaya gidiyorsunuz. İçinizde büyük bir heycan. Yıllardır istediğiniz drone’u birazdan satın alacaksınız. Peki hayallerinizdeki gibi uçurabilecek misiniz? Evet drone uçurmak, epey ...

Token Oluşturmak Çok Kolay!

Bugün en basit haliyle, kolay arayüzlerin yardımıyla kendi para biriminizi 5-10 dakika gibi bir sürede oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz bütün paraları kolayca kullandığınız bir cüzdana aktarabilir ve sevdiklerinize doğum günü hediyesi olarak dağıtabilirsiniz. Hatta bunun üzerine yeterince düşünür ve iş modeli ortaya koyarsanız diğer yatırımcıların, sizin biriminizin gerçek maddi değer kazanmasını sağlamasına neden olabilirsiniz. Belki de geleceğin Satoshi’si aramızdadır ha? Tabii hayalleri bir tarafa bırakırsak oldukça eğlenceli ve havalı bir konudan bahsettiğimiz ortada.

Bugün tronscan.org ya da ethereum.org adreslerinden kendi coininizi oluşturmanız gerçekten oldukça kolay. Ancak piyasalardaki cüzdanlarınız yerine farklı cüzdanlar oluşturmanız gerektiğini unutmayın. Zira, borsalar yalnızca alım satım işlemlerine izin verdikleri türdeki birimlerin cüzdan hizmetlerini sağlamaktalar. Ayrıca doğrusu müşteri profili çok geniş olmayan çeşitli borsalarda oluşturduğunuz birimleri de yayımlamanız oldukça kolay olacaktır.

Sizce bir kripto biriminin ‘akıllı kontratlar’ yoluyla oluşturulduktan sonra başarı elde edebilmesi için ne gibi stratejiler izlemesi gerekiyor? Yorumlarda görüşelim.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al