wmaraci reklam
lidertakipci

Sosyal Medya Analiz Servisi Klout Kapanıyor!

Klout’u hatırlayan var mı? Hemen hatırlatayım: Klout, 2008 yılında Twitter’daki bir hesabın takipçi sayısı, etkileşimi ve diğer detayları göz önüne alarak, hesabınız için bir popülarite puanı sunan (Klout Score) sosyal medya analiz servisiydi. İlk başta sadece Twitter’ı hedef alan servis, sonradan Bing, Facebook, Google+, Instagram, LinkedIn, YouTuve ve Wikipedia gibi kaynakları kullanarak global bir Klout Score’u oluşturmaya başlamıştı.

Uzun lafın kısası, hayatımızda bir dönem birbirimizle yarışmamıza neden olan Klout, resmi olarak 25 Mayıs 2018 tarihinde şarteli indirerek, internet dünyasına kalıcı olarak veda edecek. Klout’un bu şekilde sahneye havlu atması biraz ilginç, çünkü Klout 4 yıl kadar önce bir sosyal medya yazılım şirketi olan Lithium Technologies tarafından 200 milyon dolar ödenerek satın almıştı. Lithium’un Klout’a dair ilk planı şirketin halka arz olmasıydı, fakat beklenen halka arz hiçbir zaman gerçekleştirilemedi.

Lithium, sosyal medya pazarlama kampanyalarının da aralarında yer aldığı bir dizi aktif hizmetler dizisine sahip. Görünüşe bakılırsa Klout artık bu hizmet zincirinin bir parçası olarak işlevsel değil. Şirketin CEO’su Pete Hess’in Lithium’un topluluk forumlarından yayınladığı kapanma notunda: “Klout’u satın almak, Lithum’a değerli AI ve makine öğrenimi yetenekleri kazandırdı ancak Klout artık tek başına servis olarak uzun dönem strateji planlarımızın içinde yer almıyor.” açıklamasında bulundu.

Klout efsanesinin anısı yaşatılacak

Klout kalıcı olarak kepengi indiriyor fakat gösteri tamamen sona ermiş değil. Lithium, kısa bir süre sonra “Twitter'a dayanan yeni bir sosyal etki puanlama metodolojisi” kullanan yeni bir araç yayınlayacaklarının müjdesini verdi.

Yayınlanan yeni araç sayesinde Klout’un boşluğu doldurulabilir mi bilinmez ancak Klout’un artık geçerliliğini yitirmiş bir internet servisi olduğu gerçeğini de görmezden gelemeyiz.

Siz Klout’u hatırlıyor musunuz? Kullanma fırsatınız olmuş muydu ve kapanması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al