wmaraci reklam
lidertakipci

Ajanslarda Joker Eleman Olmak Gayet Önemli

Geçmişte yalnızca İstanbul’da ve sayısı sınırlı bir biçimde gördüğümüz ajanslar, bugün dijital dünyanın kaptırıp gidiyor olmasıyla Türkiye’nin pek çok yerinde ve bol sayıda görülür hale geldiler. Eh bir kuruma çok rastlar olduğumuza göre istihdamın da artmasını garip karşılamayız değil mi? Evet, bugün bir ajans çatısı altın gelirini sağlayan çok fazla insan bulunuyor.

Bu iş kolunun böyle yükselmesinde elbette müşteri portföyünün genişlemesinin yani diğer bir alışık olduğumuz deyişle arz ve talep dengesinin de payı bulunuyor. Büyük şirketler artık bünyelerinde bir basın departmanı bulundurmuyor ve küçük olanlar gibi ajanslarla anlaşmalar imzalıyorlar. Bu sayede mahallemizdeki küçük bir inşaat şirketinin ya da alışveriş mağazasının d, dev gıda firmalarının da sosyal medya hesapları bu iş kolu tarafından yönetiliyor. İş sadece sosyal medya platformlarında da bitmiyor. Reklam ve pazarlama faaliyetleri, SEO, web sitesi yönetimi ve eticaret gibi diğer başlıklarda da çeşitli alanlarda uzmanlaşmış ajanslarla karşılaşıyoruz. Yani iş oldukça çeşitli ve yazımız da malzemeyi aslında buradan alıyor.

Ajansların Talebi Bu Yönde

Hizmetlerini çeşitli tutması gereken kurumlar halini almaya başladıklarını söylemiştik. Bu nedenle her alanda uzmanlaşmış insanlarla yollarına devam etmek maliyetli bir hal aldığı için, daha joker elemanlarla çalışmak istiyor ajans sahipleri ve yöneticiler. Yani çalıştırdıkları eleman kameradan da anlasın, kurgu da yapabilsin ama eğer gerekiyorsa bülten de yazabilsin. Hatta ehliyeti ve yabancı iş ortaklarını karşılayacak kadar İngilizcesi de varsa ne mutlu.

Aslında bir meslek olarak ajans çalışanı olmaktan bahsettiğimizi söylemek pek de garip olmaz. Şirketiniz sizden bir görselin üzerindeki metinlerin çevirisini yapmanızı söyleyebilir ve giriş seviye fotoğraf düzenleyebiliyor olmanız beklenebilir. Bu bir grafik tasarımcı olmanızı gerektirmez ancak iş bir şekilde yapılmalıdır. İşte iş tam olarak böyle yürüyor. Alanınızın en iyi olmasanız da olur, işi ortaya koyabiliyor olun da gerisi önemli değil.

Bu noktada elbette eleştiride bulunabileceğimiz pek çok konu bulunuyor. Ancak eleştirel bakmamıza olanak sağlayan çerçeveyi bir kenara bırakıp gerçekçi olalım. Eğer ihtiyaç buysa, kendimize çeşitli vasıflar katmamızın ancak ve ancak pozitif yönlerini görürüz. Bu nedenle mümkünse bir reklam ajansının ihtiyaç duyabildiği pek çok yeteneği kendimize eklemeye çalışalım.

Konfor Alanı Tembelliği ve Göçmen Milyarderler
İlginizi Çekebilir!

Konfor Alanı Tembelliği ve Göçmen Milyarderler

Konfor alanı ciddi bir mesele kesinlikle, bunu çoğunlukla "aşmış" insanlar konuşuyor diye de söylemiyorum yanlış anlamayın lütfen. Gerçekten de öyle. İnsan kendi yarattığı ve rahat olduğu o bölgenin ve standartların içindeyken y...

Joker Eleman Kalitesiz İş Yapmaz

Diğer bir yandan oldukça hatalı bir düşünceye de cevap verelim. Joker olmak yalnızca düşük kalite iş yapmak anlamına gelmiyor. Hatta bütünüyle böyle bir anlamı yok. Kilit adam olmakla ilgili diyebiliriz daha çok. İhtiyaç duyulan pek çok iş elinizden gelmeli, bu mümkün olduğunca yüksek kalitede olmalı. İşte sizi bir joker yapacak ve kilit noktalarda görevler üstlenmenize olanak sağlayacak en büyük konu bu.

Daha önce bir ajansta çalışma tecrübeniz oldu mu? Bu firmalar ve iş yapış biçimleriyle ilgili ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizimle paylaşırsanız çok seviniriz. Sağlıcakla kalın.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 3 / 5 (1 değerlendirme)

1 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al