wmaraci reklam
lidertakipci

Bir Sitenin Hangi Teknolojilerden Faydalandığını Gösteren Servis: SiteStacks

Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın var mı bilmiyorum ama başarılı internet sitelerinin ardında sağlam teknolojilerin olduğu kesin. Yaşadığımız coğrafyanın oksijeninden olsa gerek, işimizde başarılı olmaktan ziyade çok kazanmak istiyoruz. Kirlenmiş oksijen + asgari geçim indiriminin alevlendirdiği çok kazanma arzusuyla birlikte merak dürtümüz dört nala harekete geçiyor. Bundan dolayı gözümüze kestirdiğimiz internet sitelerinin altyapısında neler döndüğünü, backlink’lerini ve hatta bazen ne kadar kazandığını merak ediyoruz.

Merakınızın tamamını giderecek Müneccim v.0.1’i WM Aracı bünyesinde henüz araç olarak yapılandıramadık ama şimdilik idareten kullanabileceğiniz bir başka ücretsiz alternatif var: SiteStacks.

SiteStacks, merak dürtümüze hitap eden ve herhangi bir internet sitesinin kullandığı teknolojileri stalk’lamaya yardımcı ücretsiz bir web uygulaması. Kayıt olmaya gerek kalmadan kullanabileceğiniz araç, belirttiğiniz internet sitesini birkaç dakikalık süzgeçten geçiriyor. Ardından site arkaplanında hangi teknolojilerin yer aldığını detaylı bir liste şeklinde sunuyor.

Zaten bir çoğumuzun bir sitenin altyapısına ilişkin detayları merak ettiğinde vücudunun otomatikleştirilmiş kaynağa bakma refleksi mekanizmasının harekete geçtiğini biliyorum. Bazılarımız ise henüz Webmaster olmanın birinci kuralı olan kaynak kod dikizleme konusunda yeteri kadar olgunlanmış değil. Ya da bazen onlarca satırdan oluşan kodu okumak yerine kestirme bir U dönüşü arıyor olabilirsiniz. Bu tür durumlarda zaman kazanmak veya merakınızı gidermek için SiteStacks’ı değerlendirmek isteyebilirsiniz.

Yaptığım birkaç denemeye göre SiteStacks daha önce denediğim basit araçlar kadar kısıtlı değil. Hedef siteye ilişkin olarak kullandığı analiz platformu, sosyal medya araçları, reklam teknolojisi, güvenlik, mail sistemi, e-ticaret sistemi, CMS sistemi ve daha nice detaylı bilgileri sunuyor. Koca bir sayfalık detay içinde benim en çok dikkatimi çeken ise hedef sitenin kütüphaneleri ve 3. parti araçları hakkında nokta atışı bilgiler sunması.

SiteStacks’ı feza bir teknoloji olarak sunmak manasız olabilir zira daha önce belirttiğim gibi kaynak kodun derinlerine inerek bu detayların bir çoğuna kendimiz erişebiliyoruz. Yine de zahmetsizce bunu bizim yerimize botların yapmasını isterseniz, SiteStack’a yer imlerinizden bir oturumluk yer açabilirsiniz.

❱❱ SiteStacks’a gitmek için tıklayın

SiteStacks ücretsiz olduğu için çok çok ince detaya girmeyebiliyor. Eğer bu tarz daha gelişmiş bir servis işinizi görecekse Builthwith’i de ziyaret etmenizi önerebilirim

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al