Herkese selam, bu yazımızda sony alpha 6600 aynasız modelin menüsünü inceleyeceğiz ve her bir ayarın ne anlama geldiğini ve nasıl olması gerektiğini konuşacağız.

Sony A6500 gibi, yeni A6600 de 5 eksenli gövde içi görüntü sabitleme, 24,2 megapiksel APS-C Exmor CMOS görüntü sensörü ve konuyu 0,02 saniyede bulabilen süper hızlı otomatik odaklama özelliklerine sahip.

Tüm özellikleri ve işlevleri öğrenmenin en iyi yolunun menü sistemine derinlemesine bakmak ve yavaş yavaş her şeyin nasıl çalıştığını anlamaya çalışmak olduğuna inanıyorum. Hiç aynasız bir Sony'ye sahip olmadıysanız menü kullanımına alışmak biraz zaman alabilir.

Yazıyı okumaya üşenenler için bir de anlatım videosu hazırladım. Aşağıdaki linke tıklayarak izleyebilirsiniz.

Sony a6600 / a6500 / a6400 Ayarlar Menüsü

Kırmızı Kamera Simgesi
Sayfa 1

Dosya Biçimi
Fotoğraflarınızı bilgisayarınızda düzenliyorsanız, RAW veya RAW + jpeg olarak ayarlayın. RAW formatı çekim sırasında kameranın kaydettiği tüm bilgileri kaydeder ve Adobe Lightroom gibi bir programda düzenlemek isterseniz daha kaliteli görüntüler elde etmenizi sağlar.

Bu fotoğraf makinesiyle kaydedilen RAW görüntülerin piksel başına 14 bit çözünürlüğü vardır. Ancak, aşağıdaki çekim modlarında çözünürlük 12 bit ile sınırlıdır:

Uzun Pozlama NR
Bulb
Sürekli Çekim (Süper Otomatik'te sürekli çekim dahil)
Sessiz Çekim

JPEG Kalitesi
Jpeg, SD kartınızda daha az yer kaplayan ancak düzenleme için raw kadar uygun olmayan sıkıştırılmış bir görüntüdür. Jpeg görüntülerde ayrıca kamera içi görüntü kirliliği azaltma uygulanır otomatik olarak uygulanır. Burada 3 çeşit kalite mevcuttur.

X.fine - extra iyi
Fine - İyi
STD - standart görüntü kalitesi.

Unutmayın ki; Görüntü kalistesi arttıkça dosyanın boyutu da artar.

JPEG Görüntü boyutu:
Büyük, orta veya küçük seçilebilir (Kaliteyi jpeg olarak ayarladığınızda). En iyi kalite için bunu büyük olarak ayarlayın, Eğer depolama için kullandığınız SD kart alanı bir sorun yaratıyorsa Küçük olarak ayarlayabilirsiniz.


Görüntü Oranı
Fotoğraf çekimi için (tam sensör yüzeyini kullanan) 3e2 , Video çekimleri için daha geniş bir kadraj istiyorsanız 16ya9, kare çekimler için ise 1e1 seçebilirsiniz. Siz de benim yaptığım gibi 3e2'de olduğu gibi bırakın, eğer RAW çekiyorsanız resimlerinizi daha sonra kalite kaybı yaşamadan kırpabilirsiniz.

Uzun Pozlama GG
İşleme motorunun uzun pozlama süresi ile çekilen görüntüler için parazit azaltma uygulamasını isteyip istemediğinizi belirleyin. Eğer ileri seviye kullanıcı değilseniz bu özelliği AÇIK bırakın.

Yüksek ISO GG
Kalite jpeg olarak ayarlandığında Buradan yüksek ISO ayarlarına sahip görüntülere uygulanan görüntü kirliliği azaltma miktarını seçebilirsiniz. Sony'nin zaten oldukça agresif bir görüntü kirliliği azaltma özelliği olduğundan, bu ayarı Düşük olarak değiştirirdim.

Sayfa 2

Renk Alanı

Standart ve Adobe (genişletilmiş renk aralığı) RGB arasından seçim yapabilirsiniz. Bu özellik yalnızca JPEG çekiyorsanız önemlidir. Eğer çok sayıda fotoğraf banstıracaksanız Genişletilmiş renk aralığı nedeniyle Adobe RGB tercih edebilirsiniz. Ben hali hazırda standart olan srgb seçmiş bulunmaktayım.

Len Telafisi

Sony A6600, RAW çekim yaparken bile çeşitli lens telafileri seçmenizi sağlar. Bunlar (gölge, kromatik (renk) sapması, bozulma) olarak 3 çeşittir. Eğer bilgisayarda raw formatında çalışıyorsanız bu özellikleri otomatik olarak bırakmak daha sağlıklı sonuçlar almanızı sağlar.

Sayfa 3

Sahne Seçimi

Sahneye göre önceden ayarlanmış ayarlarla çekim yapmanızı sağlar. (Mod tuşunu SCN olarak ayarlamak gerekiyor)

Portre: Arka planı bulanıklaştırır ve konuyu keskinleştirir. Cilt tonlarını yumuşakça vurgular.
Spor Eylemi: Hareketli bir nesneyi hızlı bir obtüratör hızında çeker, böylece nesne hareketsiz duruyormuş gibi görünür. Deklanşör düğmesine basıldığında ürün sürekli olarak görüntü çeker.
Makro: Çiçekler, böcekler, yiyecekler veya küçük eşyalar gibi konuların yakın planlarını çeker.
Manzara: Tüm manzara yelpazesini canlı renklerle keskin odakta çeker.
Günbatımı: Gün batımının kırmızısını güzelce vuruyor.
Gece Çekimi: Gece sahnelerini karanlık atmosferi kaybetmeden çeker.
Gece Portresi: Flaşı kullanarak gece çekimi çeker.
Anti Hareket Bulanıklığı: Flaş kullanmadan iç mekan çekimleri yapmanızı sağlar ve özne bulanıklığını azaltır. Ürün seri görüntüler çeker ve bunları görüntü oluşturmak için birleştirerek özne bulanıklığını ve gürültüyü azaltır.

Sürme modu
Deklanşör düğmesine bastığınızda birden fazla fotoğraf mı yoksa tek bir fotoğraf mı çekmek istediğinizi belirleyebilirsiniz. Ayrıca zamanlayıcı işlevini ve basamaklama (braket de deniyor) işlevini de seçebilirsiniz. Basamaklama, her biri farklı ayarlara sahip fotoğraflar çekerek daha sonra bunları birleştirerek HDR görüntüler elde etmenizi sağlar.

Bu ayarlara erişmek için gövde arkasındaki tekerleğin sol tarafında bulubnan özel sürme modu düğmesine de basabilirsiniz.

Tek Çekim: tek fotoğrafın çekildiği Normal çekim modu.
Sürekli Çekim: Deklanşör düğmesini basılı tutarken görüntüleri sürekli çeker.
Zamanlayıcı: Deklanşör düğmesine basıldığında belirli bir süre geçtikten sonra zamanlayıcıyı kullanarak görüntü çeker. 2-5-10 saniye geri sayım seçenekleri mevcuttur.
Zamanlayıcı (sürekli): Deklanşör düğmesine basıldığındai belirli bir süre geçtikten sonra zamanlayıcıyı kullanarak belirlenen sayıda görüntü çeker. Yani...
Sürekli. basamak: deklanşör düğmesini basılı tutarken, her biri farklı parlaklık derecelerinde birden fazla görüntü çeker.
Tek basamak: Her biri farklı parlaklık derecesine sahip belirli sayıda görüntü tek tek çeker.
Beyaz dengesi basamağı: Beyaz dengesi, renk sıcaklığı ve renk filtresi için seçilen ayarlara göre her biri farklı renk tonlarına sahip toplam üç görüntü çeker.
DRO basamağı: Her biri farklı D-Aralık derecesinde toplam üç görüntü çeker.

Braket (basamaklama) Ayarları
Zamanlayıcı basmaklama, pozlama basamaklama veya beyaz dengesi basamaklama için çekim sırasını ayarlayabilirsiniz.

Basamaklama sırasında zamanlayıcı: Basamaklı çekim sırasında zamanlayıcının kullanılıp kullanılmayacağını ayarlar. Ayrıca, zamanlayıcı kullanılıyorsa deklanşör serbest bırakılıncaya kadar geçen saniye sayısını ayarlar. (KAPALI / 2 sn / 5 sn / 10 sn)
Basamaklama Sırası: Pozlama basamaklama ve beyaz dengesi basamaklama sırasını ayarlar.

Aralıklı çekim işlevi (veya fonksiyonu)
Aralıklı Çekim işlevi, düzenli aralıklarla fotoğraf çekmek için ayarlanabilen yerleşik bir İntervalometredir (yani aralık sayacıdır). Özellikle timelapse çekimi yapmak için kullanılan bir özelliktir. Alt modellerde bu özelliği kullanmak için uygulama merkezinden ekstra uygulama yüklemeniz gerekiyordu. A6600 ile bu özellik standartlaşmış oldu.

Aralıklı Çekim: Aralıklı çekim yapıp yapmayacağınızı ayarlar. (Açık veya kapalı)
Çekim Başlangıç Zamanı: Deklanşöre bastığınız andan aralıklı çekim başladığı zamana kadar geçen süreyi ayarlar. (1 saniye - 99 dakika 59 saniye)
Çekim Aralığı: Çekim aralığını ayarlar, iki poz arasında geçecek olan süre (1 saniye - 60 saniye)
Çekim Sayısı: Aralıklı çekim için kaç adet çekim yapılacağını ayarlar. (1 çekim 9999 çekim)
AE İzleme duyarlılığı: Aralıklı çekim sırasında parlaklık değişmesine karşı otomatik pozlamanın izleme hassasiyetini ayarlar. Düşük seçeneğini belirlerseniz, aralıklı çekim sırasında pozlama değişiklikleri daha yumuşak olur.

Aralıkta Sessiz Çekim: Aralıklı çekim sırasında sessiz çekim yapıp yapmayacağınızı belirler.
Çekim Aralığı Önceliği: Pozlama modu Program Otomatik veya Diyafram Önceliği olduğunda ve deklanşör hızı Çekim Aralığı için ayarlanan süreden daha uzun olduğunda çekim aralığına öncelik verip vermemeyi ayarlar. (Açık veya Kapalı)

Geri Çağır
Bu işlev, sık kullanılan modları veya önceden kaydedilmiş kamera ayarlarını geri çağırarak fotoğraf çekmenizi sağlar. Artık kamera ayarlarınızı bir bellek kartına kaydederek daha sonra (veya farklı bir kamerada) geri çağırmak da mümkün.

Bellek
Bu ayar, ürüne en fazla 3 sık kullanılan modu veya ürün ayarını ve bellek kartına en fazla 4 mod kaydetmenizi sağlar.

Bu iki özellik biraz daha profesyonel kullanıcılar içindir. Günlük kullanım için detaylı bilmenize gerek yok.

Sayfa 4

Özel Çekim Ayarı Kaydetme

Çekim ayarlarını Önceden özel bir tuşa kaydedebilir ve tuşu basılı tutarak geçici olarak geri çağırabilirsiniz. Ayarları hızlıca değiştirmek için özel tuşa basın ve orijinal ayarlara geri dönmek için tuşu bırakın. Anlık değişen sahnelerde bu özelliği kullanmak faydalı olacaktır.

Sayfa 5

Odak modu:
Burada, deklanşör düğmesine yarım bastığınızda odaklama motorunun nasıl davranacağını seçebilirsiniz. Acemi kullanıcılar risk almamak için AF-A'ya ayarlamalıdır. Ayrıca bu işlev kısmen seçtiğiniz odak alanına bağlı olarak da değişebilir.

AF-S: (tek çekim af) Deklanşör düğmesine yarım basıldığında yalnızca bir kez netleme yapar. Fotoğraf çekmek için uygundur.
AF-A: AF (Otomatik af), fotoğraf makinesinin hareket algılayıp algılamadığına bağlı olarak akıllı bir şekilde S ve C arasında geçiş yapar. Bu standart ayardır ve kullanımı en kolay olan ayardır.
AF-C: (Sürekli af) Deklanşör düğmesine yarım bastığınızda Sony A6600 sürekli olarak herhangi bir harekete odaklanır. (hareketli alanlarlda çekim yaparken kullanılabilir)
DMF: (DEO) kamera nesnenize odaklanır ve mercek üzerindeki manuel odak halkasını kullanarak odaklama alanınıza daha fazla ince ayar yapmanıza olanak tanır.
MF: (Elle Odak) Otomatik netleme kullanılmaz ve objektifin netleme halkasını kullanarak manuel olarak netleme yaparsınız.
Elle Odağa geçtiğinizde Ekranda veya vizörde bir odak göstergesi görebilirsiniz. Yandığında, nesne Odaktadır ve odak kilitlenir.

AF-S'de Öncelik ayarı:
Odak Modu, Tek Çekim AF, Deo veya Otomatik AF olarak ayarlandığında ve konu hala sabit olduğunda nesne odakta olmasa bile deklanşörün bırakılıp bırakılmayacağını belirler.

AF: Odaklamayı önceliklendirir. Konu odaklanana kadar deklanşöre basamazsınız
Serbest Bırakma: Deklanşöre öncelik verir. Konu odak dışında olsa bile deklanşöre basabilirsiniz..
Dengeli Vurgu: Hem odaklama hem de deklanşöre dengeli bir şekilde odaklanan çekimler yaparsınız.

AF-C'de Öncelik ayarı:
Sürekli AF etkinleştirildiğinde ve konu hareket halindeyken konu odakta olmasa bile deklanşöre basılıp basılamayacağını ayarlar

AF: Odaklamayı önceliklendirir. Konu odaklanana kadar deklanşöre basamazsınız
Serbest Bırakma: Deklanşöre öncelik verir. Konu odak dışında olsa bile deklanşöre basabilirsiniz..
Dengeli Vurgu: Hem odaklama hem de deklanşöre dengeli bir şekilde odaklanan çekimler yaparsınız.

Odak alanı
Sony A6600, çift fazlı sensörlü otofokus sistemine sahiptir. Bu, onu dünyanın en hızlı ve en güvenilir odaklama sistemlerinden biri haline getiriyor. Geniş ayarında bırakmanın en iyisi olduğunu düşünebilirsiniz ancak belirli sahnelerde, istediğiniz alana odaklanmak için bir bölge veya esnek nokta kullanmak genellikle daha iyidir. Odak alanları kısaca şu şekildedir.

Geniş: Geniş netleme alanı sensördeki tüm netleme noktalarını kullanır. Çerçevenizde çok fazla hareketin olduğu aksiyon sahneleri için idealdir.

Bölge: Monitörde odaklanacak bir bölge seçin; ürün otomatik olarak bir odak alanı seçecektir.

Merkez: Kadrajın ortasında ne varsa ona odaklanır. Otomatik odaklamayı kullanırken herhangi bir sorun yaşarsanız ve hiçbir çekimi kaçırmak istemediğiniz bir durumdaysanız, Merkez ayarını kullanın ve konunuzu kadrajın merkezinde olduğundan emin olun.

Esnek nokta: Odaklama çerçevesini dokunmatik ekranda istediğiniz noktaya taşımanızı ve dar bir alanda son derece küçük bir nesneye odaklanmanızı sağlar. Bu odak alanını kullanmak istiyorsanız, orta veya büyük olarak ayarlayın, çünkü Sony A6600 küçük ayar yaparken odak bulmakta zorlanır.

Esnek Noktayı Genişlet: Fotoğraf makinesi seçilen tek bir noktaya netleme yapamıyorsa, netleme için ikincil öncelik alanı olarak esnek noktanın etrafındaki netleme noktalarını kullanır.
Takip (ENG): Deklanşör düğmesine yarım basıldığında, ürün seçilen otomatik netleme alanındaki konuyu izler. Bu ayar yalnızca odak modu Sürekli AF olarak ayarlandığında kullanılabilir.

Odak alanı sınırı
Hiç kullanmadığınız odaklama modlarını kapatmanıza yarar.

Dikey / Yatay AF Alanı Düğmesi
Kameranın dikey veya yatay moduna göre odak noktasının konumunun değişmesini sağlar. Portre moduna geçerseniz, A6600 kullanılan AF noktasını nesnenize göre otomatik olarak yukarı taşır.

Sayfa 6

AF aydınlatıcısı
AF aydınlatıcısı, deklanşör düğmesine yarım basıldığında Kameranın daha kolay odaklanmasını sağlayan küçük bir kırmızı ışıktır. Deklanşöre tam olarak bastığınızda otomatik olarak kapanır.

Yüz / Göz AF ayarı.
Bu işlev, kameranın insan yüzüne veya gözüne odaklanıp odaklanmayacağını belirlemek için kullanılır.

AF Yüz Önceliği: Netleme alanı içindeki yüzlerin algılanıp algılanmayacağını ve gözlere odaklanıp odaklanmayacağını ayarlar.
Konu algılama: insan veya hayvan seçmenizi sağlar
Sağ / Sol Göz Seçimi: Algılanacak gözü belirtir.

Deklanşörlü AF
Deklanşöre yarım basıldığında otomatik olarak netleme yapılıp yapılmayacağını seçer.

AF öncesi
AF öncesi varsayılan olarak normalde önceki modellerde KAPALI olarak ayarlanmıştır. Bu, selfie çekerken kullanışlı bir özellik olabilir. Selfie'lerden ziyade daha hareketli fotoğraflar çekmekle ilgileniyorsanız bunu KAPALI konuma getirmenizi öneririz.

Eye-Start AF:
Bu ayar ile sensör vizörün yakınında gözünüzü algıladığında otomatik odağı başlatır.

AF Alanı Kaydı:
Özel bir tuş kullanarak odaklama çerçevesini geçici olarak önceden atanmış bir konuma taşıyabilirsiniz. Bu işlev, nesnenin hareketlerinin öngörülebilir olduğu sahneleri çekerken yararlıdır; Bu işlevle, netleme alanını duruma göre hızlı bir şekilde değiştirebilirsiniz.

Sayfa 7

Kayıtlı AF Alanı Sil:
AF Alanı Kaydı kullanılarak kaydedilen odaklama çerçevesi konumunu siler.

AF Alanı Otomatik Temizle:
Netleme alanının sürekli görüntülenip görüntülenmeyeceğini veya netleme yapıldıktan kısa bir süre sonra otomatik olarak yok olup olmayacağını ayarlar.

Sürekli af alanını görüntüle:
Netleme Alanı Geniş veya Bölge seçildiğinde ve Netleme Modu Sürekli AF olarak ayarlandığında netleme yapılan netleme alanının gösterilip gösterilmeyeceğini ayarlayabilirsiniz.

Odak nokta dolaşımı:
Ayarlandığında fotoğrafçının bir nokta veya bölge AF noktasını çerçevenin kenarına taşımasına ve çerçevenin diğer tarafında yeniden görünmesine olanak tanıyan yeni bir özellik.

AF Mikro Ayar.
Montaj Adaptörü ile A mount lens kullanırken her lens için otomatik odaklanmış konumları ayarlamanıza ve kaydetmenize olanak tanır. Çok kullanacağınız bir özellik değildir.

Sayfa 8

Pozlama kompansı (Telafisi)

İso otomatik olarak ayarlandığın Görüntünüzün aşırı pozlandığını fark ederseniz (örneğin, parlak gün ışığında sığ alan derinliği için geniş diyafram açıklarında çekim yaparken), burada pozlama telafisini artı veya eksi olarak ayarlayabilirsiniz

ISO ayarı
Görüntünüzü yakalamak istediğiniz ISO değerini veya Otomatik ISO aralığını değiştirmek istediğinizi seçebilirsiniz.

Bu aralığı 100 ile 10000 arasında ayarladım, çünkü belli bir seviyeden sonra isonun fotoğraf kalitesi üzerindeki etkisi artıyor ve fotoğrafta gren dediğimiz görüntü kirliliğini yaratıyor.

Metraj Kipi

Kameranın ışığı okuma ve pozlamayı ayarlama biçimini ifade eder. (örneğin, konunuz tamamen siyahsa, kamera görüntüyü aşırı pozlayarak telafi etmeye çalışır).

Çoklu: Toplam alanı birden çok alana böldükten sonra her alandaki ışığı ölçer ve tüm ekranın doğru pozlamasını belirler (Çoklu model ölçümü).
Merkez: Tüm ekranın ortalama parlaklığını ölçer, ekranın merkez alanını vurgular (Merkez ağırlıklı ölçüm).
Nokta: Yalnızca merkezi alanı ölçer (Nokta ölçümü). Bu mod, tüm ekranın belirli bir kısmındaki ışığı ölçmek için uygundur.
Tüm Ekran Ort .: Tüm ekranın ortalama parlaklığını ölçer. Pozlama, konunun kompozisyonu veya pozisyonu değişse bile stabil olacaktır.
Vurgula: Ekranda vurgulanan alanı vurgularken parlaklığı ölçer. Bu mod, aşırı pozlamayı önlerken konuyu çekmek için uygundur.
Çoklu Metraj Yüz Önceliği…
Metraj Modu Çoklu olarak ayarlandığında, kameranın parlaklığı algılanan yüzlere göre ölçüp ölçmeyeceğini ayarlar.

Spot metre noktası:
Odak Alanı Esnek Nokta ya da Esnek Nokta Genişlet olarak ayarlandığında nokta ölçüm konumunun odak alanıyla koordine edilip edilmeyeceğini ayarlar.

Merkez: Nokta ölçüm konumu, odak alanı ile koordinasyon sağlamaz, ancak her zaman merkezdeki parlaklığı ölçer.

Odak Noktası Bağlantısı: Spot ölçüm konumu, netleme alanı ile koordinasyon sağlar.

Pozlama adımı
enstantane hızı, diyafram açıklığı ve pozlama telafisi değerleri için ayar aralığını ayarlayabilirsiniz.

Sayfa 9

AEL ile deklanşör
Deklanşör düğmesine yarıya kadar bastığınızda pozlamanın sabitlenip düzeltilmeyeceğini ayarlar. Odağı ve pozlamayı ayrı ayrı ayarlamak için Kapalı'yı seçin.

Otomatik (varsayılan ayar): Odak Modu Tek Çekim AF olarak ayarlandığında deklanşöre yarım basıldığında odağı otomatik olarak ayarladıktan sonra pozlamayı sabitler.
Açık: Deklanşör düğmesine yarıya kadar bastığınızda pozlamayı düzeltir.
Kapalı: Deklanşör düğmesine yarıya kadar bastığınızda pozlamayı ayarlamaz. Odağı ve pozlamayı ayrı olarak değiştirmek istediğinizde bu modu kullanabilirsiniz.

Pozlama Standartı. ayarlamak
Her ölçüm modu için bu kameranın standardını doğru pozlama değeri için ayarlar.


Sayfa 10

Flaş Modu:

Eğer harici bir flaş veya ışık kullanıyorsanız Kamerayı flaş moduna almak için kullanılır.

dolgu flaşı: Gölgeleri ışıkla doldurmak için seçilir.
Yavaş senk: Fotoğraf makinesinin flaşla birlikte daha uzun bir deklanşör hızı kullanmasını sağlar ve bu nedenle gece çekimleri için daha iyidir.
Geri Senkronizasyon: Deklanşör kapanmadan hemen önce flaşın patlamasını sağlar.


Flaş Kompansı (telafisi):
Özellikle Yavaş Senkronizasyon veya geri Senkronizasyon Flaş modlarını kullanırken, düzgün pozlanmış bir görüntü elde etmek için Flaş'ın gücünü azaltmanız gerekebilir.

Pozlama telafi ayarı:
Pozlama telafisi işlevinin flaş gücünü de azaltıp azaltmayacağını belirler. pozlamayı ve flaş çıkışını ayrı ayrı kontrol etmek kullanışlı değilse, Ortam ve Flaş olarak bırakın.

Kablosuz Flaş:
Kablosuz şekilde eşleştirilmiş flaşın kullanılıp kullanılmayacağını seçer

Kırmızı Göz Giderme:
Görüntü yakalama başlamadan önce flaşı hızlı bir şekilde patlatarak flaş kullanırken sıklıkla görülen kırmızı göz etkisini azaltır.

Sayfa 11

Beyaz dengesi
Kameranın nötr gri değerinin ne olduğunu tahmin etmeye çalıştığı beyaz dengesini Otomatik olarak ayarlayabilir veya farklı aydınlatma koşulları için önceden ayarlanmış beyaz dengesi ayarlarından birini kullanabilir veya beyaz dengesini tercihinize göre özelleştirebilirsiniz .

Otomatik Beyaz Dengesi Öncelik Ayarı
Beyaz Dengesi Otomatik olarak ayarlandığında ampül gibi ışık koşullarında çekim yaparken öncelikli tonu seçer.

Standart: Standart otomatik beyaz dengesi ile çekim yapar. Fotoğraf makinesi renk tonlarını otomatik olarak ayarlar.

Ortam: Işık kaynağının renk tonunu önceliklendirir. Sıcak bir atmosfer üretmek istediğinizde bu uygundur.

Beyaz: Işık kaynağının renk sıcaklığı düşük olduğunda beyaz rengin çoğaltılmasına öncelik verir.

DRO / Otomatik HDR
DRO:
Dinamik aralık anlamına gelir ve sahnenizin kontrastını gerçek zamanlı olarak analiz eder.

Otomatik HDR:
(RAW çekimler için kullanılamaz) bu özellik Farklı pozlamalarla üç görüntü çeker ve daha sonra açık pozlamadan gölgeye kadar geniş bir aralıkta bir resim oluşturmak için az pozlanmış görüntünün parlak alanını ve aşırı pozlanmış görüntünün karanlık alanını kaplar.

Yaratıcı tarz
Burada Canlı renklerden siyah beyaza kadar çeşitli stiller mevcut, fotoğrafın netlik, kontrast ve doygunluk ayarlarını yapabilirsiniz.
Kontrast: Seçilen değer ne kadar yüksek olursa, ışık ve gölge arasındaki fark o kadar artar ve görüntü üzerindeki etki o kadar büyük olur.
Doygunluk: Seçilen değer ne kadar yüksek olursa, renk o kadar canlı olur. Daha düşük bir değer seçildiğinde, görüntünün rengi sınırlanır ve bastırılır.
Netlik: Netliği ayarlar. Seçilen değer ne kadar yüksek olursa, konturlar o kadar fazla vurgulanır ve seçilen değer ne kadar düşükse konturlar o kadar yumuşar.

Standart: Zengin tonlama ve güzel renklerle çeşitli sahneleri çekmek için.
Canlı: Renkli sahnelerin ve çiçekler, bahar yeşillikleri, mavi gökyüzü veya okyanus manzarası gibi konuların çarpıcı görüntülerini çekmek için doygunluk ve kontrast artırılır.
Doğal: Hafif tonlarda görüntü çekmek için doygunluk ve keskinlik azaltılır.
Berrak: Parlak renklerle, parlak ışığı yakalamak için uygundur.
Derin: Derin ve yoğun renklere sahip resimler çekmek için uygundur.
Açık: Ferahlatıcı ve hafif bir ortam yakalamak için uygundur.
Portre: Cildi yumuşak bir tonda çekmek için, portre çekimi için idealdir.
peyzaj: Canlı ve keskin manzara çekmek için doygunluk, kontrast ve keskinlik artırılır.
günbatımı: Batan güneşin güzel kırmızısını çekmek için.
Gece çekimi: Gece manzaraları çekmek için kontrast azaltılır.
Sonbahar yaprakları: Sonbahar sahneleri çekmek için, değişen yaprakların kırmızı ve sarılarını canlı bir şekilde vurgulamak için.
Siyah Beyaz: Siyah beyaz monoton görüntüler çekmek için.
Sepya: Sepya monotonlu görüntüler çekmek için.

İsterseniz bu farklı stilleri düzenleyebilir ve kendi yaratıcı stilinizi kaydedebilirsiniz.

Resim Efekti
yalnızca kalite Jpeg olarak ayarlandığında kullanılabilir. Bir nevi filtre gibi düşünülebilir.

Kapalı: Resim Efekti işlevini devre dışı bırakır.
Oyuncak Kamera: Gölgeli köşeleri ve keskinliği azaltılmış yumuşak bir görüntü oluşturur.
Pop Color: Renk tonlarını vurgulayarak canlı bir görünüm oluşturur.
Posterleştirme: Ana renkleri yoğun bir şekilde vurgulayarak veya siyah beyaz olarak yüksek kontrastlı, soyut bir görünüm oluşturur.
Retro Fotoğraf: Sepya renk tonları ve soluk kontrastla eski bir fotoğraf görünümü oluşturur.
Gibi…


Resim Profili
Renk, tonlama vb. Ayarlarını değiştirmenizi sağlar.

Temel kontrast ve renklendirme Gamma (gama eğrisi) ve Renk Modu (renk özellikleri) ayarlarının kombinasyonu ile tanımlanır.

Sayfa 12

Deklanşör otomatik beyaz degesi Kilidi
Beyaz Dengesi Otomatik veya Sualtı Otomatik olarak ayarlandığında deklanşör düğmesine basıldığında beyaz dengesinin kilitlenip kilitlenmeyeceğini ayarlayabilirsiniz. Bu işlev, sürekli çekim sırasında veya deklanşör düğmesine yarım basıldığında çekim yaparken beyaz dengesinde istemeden yapılan değişiklikleri önler.

Sayfa 13

Odak Büyütücü
Manuel olarak veya DMF modunda netleme yaparken, Sony A6600'ü ekranın bir bölümünü büyütecek şekilde ayarlayabilirsiniz, böylece odağı kontrol edebilirsiniz. Bu alt menü, görüntünün çekim sırasında büyütülecek bölümünü seçmenizi sağlar.

Odak büyütme Süresi
MF yardımı sırasında büyütülmüş alanın ne kadar tutulacağını ayarlayabilirsiniz. 2 sn, 5 saniye veya limit yok.

MF yardımı
Bu, bu sayfada bulunan Odak Büyüteci ile birlikte de çalışır Manuel odak (MF) kullanırken orada büyütülecek alanı seçebileceğinizi hatırlayabilirsiniz. Bu özelliği kullanmak istiyorsanız MF yardımının açılması gerekir.

Vurgulama Ayarı
Zirve Seviyesi
Peaking Level, Sony A6600'ünüz MF veya DMF'ye ayarlandığında çalışan manuel odaklama yardımcısıdır.

Pik Renk
Kırmızı, beyaz, mavi ve sarı arasında bu Zirve'nin rengini seçebilirsiniz. Kırmızıya ayarladım, çünkü yakaladığınız çoğu sahne ile güzel bir kontrast oluşturuyor.

Sayfa 14

Yüz Kaydı
Yüzleri önceden kaydederseniz, kamera kayıtlı yüzü öncelikli olarak algılayabilir. Yüzü önden aydınlık bir yerde çekin. Bir şapka, maske, güneş gözlüğü vb. Tarafından gizlenmişse yüz doğru kaydedilemeyebilir.

Yüz Önceliği
Açık olarak ayarlandığında Yüz Kaydı kullanılarak, kaydedilen yüzlere odaklama yapar

portre / zamanlayıcı

Selfie modu gibi. Ekranı çevirip ve deklanşör düğmesine bastığımızda Fotoğraf makinesi üç saniye sonra çekime başlayacaktır.



Mor Kamera Simgesi
Sayfa 1

Pozlama Modu
Film çekimi için pozlama modunu buradan seçebilirsiniz.

Otomatik Program: Otomatik ayarlanan pozlamayla (hem deklanşör hızı, hem de diyafram açıklığı değeri) çekim yapmanıza olanak sağlar.
Diyafram Önceliği: Diyafram değerini manuel olarak ayarladıktan sonra çekim yapmanızı sağlar.
Deklanşör Önceliği: deklanşör hızını manuel olarak ayarladıktan sonra çekim yapmanızı sağlar.
Manuel Pozlama: Pozlamayı (hem deklanşör hızı, hem de diyafram açıklığı değeri) manuel olarak ayarladıktan sonra çekim yapmanızı sağlar.

S&Q (A&H) Pozlama Modu
Ağır çekim / hızlı çekim için pozlama modunu seçebilirsiniz.

Dosya Biçimi (video)

XAVC S 4K: 4K videoları XAVC S formatında kaydeder. Bu biçim yüksek bit hızını destekler.
XAVC S HD: HD filmleri XAVC S formatında kaydeder. Bu biçim yüksek bit hızını destekler. Filmlerin dosya boyutu yakl. 2 GB. Film dosyasının boyutu yakl. Kayıt sırasında 2 GB, otomatik olarak yeni bir film dosyası oluşturulur.
AVCHD: HD filmleri AVCHD formatında kaydeder. Bu dosya biçimi yüksek tanımlı TV için uygundur. Ses: Dolby Digital

Kayıt Ayarı:
Kaydedilen videonun kalitesini buradan seçebilirsiniz. Film kaydı için görüntü boyutunu, kare hızını ve görüntü kalitesini seçiebilirsiniz. Bit hızı arttıkça görüntü kalitesi de artar.

Dosya Biçimi XAVC S 4K olarak ayarlandığında şu seçeneklere sahip olursunuz:

30p veya 25p 100M: (Filmleri 3840 × 2160 olarak kaydeder).
30p veya 25p 60M: (Filmleri 3840 × 2160 olarak kaydeder).
24p 100M: Filmleri 3840 × 2160 (24p) çözünürlükte kaydeder.
24p 60M: Filmleri 3840 × 2160 (24p) çözünürlükte kaydeder.

Dosya Biçimi XAVC S HD olarak ayarlandığında şu seçeneklere sahip olursunuz:

60p 50M / 50p 50M: Filmleri 1920 × 1080 (60p / 50p) çözünürlükte kaydeder.
60p 25M / 50p 25M: Filmleri 1920 × 1080 (60p / 50p) çözünürlükte kaydeder.
30p 50M / 25p 50M: Filmleri 1920 × 1080 (30p / 25p) çözünürlükte kaydeder.
30p 16M25p 16M: Filmleri 1920 × 1080 (30p / 25p) çözünürlükte kaydeder.
24p 50M: Filmleri 1920 × 1080 (24p) çözünürlükte kaydeder.
120p 100M / 100p 100M: 1920 × 1080'de yüksek hızlı filmler kaydeder.
120p 60M / 100p 60M: 1920 × 1080'de yüksek hızlı filmler kaydeder.
Dosya Biçimi AVCHD olarak ayarlandığında şu seçeneklere sahipsiniz:

60i 24M (FX) / 50i 24M (FX): Filmleri 1920 × 1080 çözünürlükte kaydeder.
60i 17M (FH) / 50i 17M (FH): Filmleri 1920 × 1080 çözünürlükte kaydeder.

A&H ayarları
Yavaş çekim kaydı yapabilir veya hızlı çekim kaydı yapabilirsiniz. Ses kaydedilmeyecektir.

Proxy Kaydı
Bu işlev, yüksek bit hızlı orijinal dosya filmini kaydederken aynı anda düşük bit hızlı proxy dosyasını kaydetmenizi sağlar.

Sayfa 2

AF Sürücü Hızı (film)
Film modunda otomatik netlemeyi kullanırken netleme hızını değiştirebilirsiniz.

Hızlı: AF sürücü hızını hızlı olarak ayarlar. Bu mod, spor gibi aktif sahneleri çekmek için uygundur.
Normal: AF sürücü hızını normale ayarlar.
Yavaş: AF sürücü hızını yavaş olarak ayarlar. Bu modda, odaklanacak konu değiştirildiğinde odak yumuşak bir şekilde değişir.

AF İzleme Duyarlılığı (film)
AF hassasiyetini film modunda ayrı ayrı ayarlayabilirsiniz.

esnek: AF hassasiyetini yüksek değere ayarlar. Bu mod, konunun hızla hareket ettiği filmleri kaydederken faydalıdır.
Standart: AF hassasiyetini normale ayarlar.

Otomatik Yavaş deklanşör. (film)
Karanlık sahneleri kaydederken deklanşör hızının otomatik olarak ayarlanıp ayarlanmayacağını ayarlar.

Açık: Otomatik Yavaş Deklanşör kullanır. Karanlık yerlerde kayıt yaparken deklanşör hızı otomatik olarak yavaşlar.

İlk netlik büyüteci (film)
Film çekim modunda Odak Büyüteci işlevi için başlangıç büyütme ölçeğini ayarlar. Odağı kontrol etmek için 1 veya 4 kat büyütme arasında seçim yapabilirsiniz.

Ses kaydı
Film modunda ses kaydını kapatabilirsiniz. Yüksek ses seviyelerine sahip ses filmleri kaydederken, Ses Kayıt Seviyesini daha düşük bir ses seviyesine ayarlayın. Böylece daha gerçekçi ses kaydı yapabilirsiniz.


Ses Kayıt Seviyesi
Seviye ölçeri kontrol ederken ses kayıt seviyesini ayarlayabilirsiniz.

Sayfa 3

Ses Seviyesi Göstergesi
Ses seviyesinin ekranda görüntülenip görüntülenmeyeceğini ayarlar.

Rüzgar Sesi Azaltma
Bu, video kaydı sırasında rüzgardan kaynaklanan gürültünün azaltılmasına yardımcı olur.

İşaret Ekranı (film)
Film modunda yönergeler (ızgara) isteyip istemediğinizi seçin. İşaretleyiciler monitörde veya vizörde görüntülenir

İşaretçi Ayarları (film)
Film çekerken görüntülenecek işaretleri ayarlar. Aynı anda birden fazla işaretçi görüntüleyebilirsiniz.

Deklanşörle film
Film düğmesine göre daha büyük ve daha kolay olan deklanşör düğmesine basarak film kaydetmeye başlayabilir veya durdurabilirsiniz.

Sayfa 4

Sessiz Çekim
Deklanşör sesi olmadan görüntü çekebilirsiniz, yani yalnızca elektronik deklanşörü kullanarak.

Elektronik Ön Perde deklanşörü.
Bu, deklanşörler arasındaki süreyi kısaltır. Geniş çaplı bir lens takılıyken yüksek deklanşör hızlarında çekim yaptığınızda, nesneye veya çekim koşullarına bağlı olarak bulanık bir alanın gölgelenmesi oluşabilir.

Merceksiz çıkarma
Desteklenmeyen lensleri kullanamaya imkan sağlar. (Vintage lenslere sahip bir adaptör kullanırken olduğu gibi)

Bellek Kartsız çıkar
Kapalı olarak ayarlanırsa, yuvada SD kart olmadığında deklanşöre geçemezsiniz. Bu, görüntüleri kaydetme özelliği olmadan çekim yapmanızı önlemek için yararlı bir arıza güvenliğidir.

SteadyShot
SteadyShot (sensör sabitleme) işlevinin kullanılıp kullanılmayacağını ayarlar. Pil ömrü uzatmak için tripod kullanırken kapalı duruma getirin.


SteadyShot ayarları
Otomatik (varsayılan ayar): SteadyShot işlevini takılı lensden elde edilen bilgilere göre otomatik olarak gerçekleştirir.

Sayfa 5

Zoom
Dijital zoom işlevini açın veya kapatın.

Zoom ayarı
Yalnızca Optik zum olarak ayarlayın çünkü kırpma yapar

Zum halkası dönüşü
Zoom halkası dönüş yönüne ayar verir

Sayfa 6

Disp düğmesi
DISP düğmesine (kontrol tekerleğinde) bastığınızda ekrandaki işlevselliği (gösterileni) seçer.

Fınder / Monitör
Vizör ve ekranın davranışını buradan ayarlayabilirsiniz. Vizörün yakınında gözünüz tespit edildikten sonra ekranınızın sürekli açık olmasını veya ekran ve EVF arasında geçiş yapmasını istiyorsan ayarla

Vizör Kare Hızı
Bu işlev hızlı hareket eden bir nesneyi çekerken kullanışlıdır.

120fps / 100fps: Nesnenin hareketlerini vizörde daha düzgün görüntüler.
60fps / 50fps: Nesneyi vizörde normal bir kare hızında görüntüler.

Zebra ayarı
Işığın patlak olduğu noktaları tarayarak uyarır.

Izgara çizgisi
Izgara çizgisinin görüntülenip görüntülenmeyeceğini ayarlar. Izgara çizgisi görüntülerin kompozisyonunu ayarlamanıza yardımcı olacaktır.

Pozlama ayar kılavuzu
Pozlama ayar kılavuzu, seçtiğiniz diyafram ile çektiğiniz sahne için uygun enstantane hızı arasındaki ilişkiyi anlatan bir ekran kaydırma çubuğudur. Bunu oldukça kullanışlı buluyorum, ancak yapamıyorsanız kapatabilirsiniz.

Sayfa 7

Canlı izleme ekranı
Diyafram ve deklanşör hızı gibi ayarlarla çekeceğiniz görüntüyü canlı olarak ekrenda görmenizi sağlar.

Otomatik İzleme
Çekilen görüntünüzü çekimden hemen sonra ekranda kontrol edebilirsiniz. Görüntünün ekranda ne kadar kalacağını seçebilirsiniz (10, 5 veya 2 saniye).

Sayfa 8

Varsayılan Tuş ayarları kısmı.

Sayfa 9

Dokunma Çalıştırma İşlevi
Dokunmatik ekranın işlevselliğini seçin. Üç seçenek vardır:

Dokunmatik Deklanşör: Monitörü kullanarak çekim yaptığınızda, fotoğraf makinesi dokunduğunuz noktaya otomatik olarak odaklanır ve fotoğraf çeker.
Dokunmatik Odak: fotoğraf ve film kayıt modlarında dokunma işlemlerini kullanarak odaklanacak
konuyu seçebilirsiniz.
DokunmaTakibi: Dokunduğunuz konumdaki konuyu takip eder.

MOVIE Düğmesi
Film düğmesinin etkinleştirilip etkinleştirilmeyeceğini ayarlar.

Her zaman: Herhangi bir modda MOVIE düğmesine bastığınızda film kaydını başlatmak için kullanılır

Yalnızca Film Modu: MOVIE düğmesine yalnızca çekim modu “Movie / S & Q Motion” moduna ayarlanmışsa, film kaydını başlatır.


Ses Sinyalleri
Ürünün ses üretip üretmeyeceğini seçer, örneğin, deklanşör düğmesine yarım basılarak odaklanma sağlandığında.


Yeşil Dünya işareti düğmesi

Sayfa 1

Akıllı Telefona Gönder
Bu düğmeye basarak bir veya daha fazla görüntüyü doğrudan kablosuz cihazınıza (telefon veya tabletinize) gönderebilirsiniz.

Telefonunuz kablosuz olarak kameraya bir kez bağlandığında ve şifreyi girdiğinizde, bunu hatırlar ve daha sonra bağlanmak çok daha hızlı hale gelir.

Bilgisayara Gönder
Bilgisayarla birlikte verilen USB kablosunu kullanarak bilgisayarı fiziksel olarak Sony A6600'e bağlamanız gerekir ve seçilen resimleri Sony PlayMemories masaüstü yazılımınıza aktarabilirsiniz.

TV'de İzle
Wifi özellikli bir TV'niz varsa, ev kablosuz ağınız üzerinden doğrudan Sony A6600'ünüzden resimleri ve slayt gösterilerini görebilirsiniz.

Tek Dokunuş NFC
NFC (yakın alan iletişimi) özellikli cihazlarla Hızlı, tek dokunuşlu bağlantıyı etkinleştirir.

Uçak modu
Uçak modunun telefonunuzda yaptığı gibi tüm kablosuz işlevlerini devre dışı bırakır.

Sayfa 1

Bluetooth Ayarları
Bluetooth bağlantısı üzerinden kamerayı akıllı telefona bağlama ayarlarını kontrol eder. Konum bilgisi kilitleme fonksiyonunu kullanmadan önce kamerayı ve akıllı telefonu eşleştirmeniz gerekir.

Konum. Bilgisi Bağlantı ayarları
Bluetooth iletişimi kullanarak kameranıza bağlı bir akıllı telefondan konum bilgisi almak için PlayMemories Mobile uygulamasını kullanabilirsiniz. Görüntü çekerken elde edilen konum bilgilerini kaydedebilirsiniz.

Mavi oynatma düğmesi

Sayfa 1

Koru
Fotoğrafların silinmesini önleyen bir özellik

Döndür
Kameradaki görüntülerin yönünü değiştirin.

Sil
SD kartlarınızda saklanan bir veya daha fazla görüntüyü silin.

Derecelendirme
Favori fotoğrafları seçmeye yarar

Derecelendirme ayarı
Ayarları yapın

Baskı Belirle
görüntülerin daha sonra yazdırılmak üzere işaretlenmesini sağlayan bir özelliktir.

Sayfa 2

Fotoğraf yakala
Fotoğraf olarak kaydetmek için filmde seçilen bir sahneyi yakalar.

Resmi Büyüt
Bir resim seçin ve o resmin bir bölümünü genişletin. Ayrıntıları ve odaklamayı kontrol etmek için kullanışlıdır.

Ilk büyütmeyi büyüt
Büyütülmüş görüntüleri oynatırken ilk büyütme ölçeğini ayarlar.

Ilk konumu büyüt
İzleme sırasında bir görüntüyü büyütürken başlangıç konumunu ayarlar. Görüntü merkezini veya netleme konumunu seçebilirsiniz.

Aralık için sürekli onatma
Aralıklı çekim kullanarak çekilen görüntüleri sürekli olarak oynatır.

Aralık için oynatma Hızı
Aralık için Sürekli oynatma sırasında hareketsiz görüntüler için oynatma hızını ayarlar.

Sayfa 3

Slayt Gösterisi
Tüm resimler görüntülendiğinde kameranın slayt gösterilerini tekrarlamasını isteyip istemediğinizi seçin ve slaytlar arasındaki aralığı seçin.

Izleme Modu
Kameradaki fotoğrafları incelerken makinenin nasıl düzenleyeceğini seçin.

Görüntü Dizini
Görüntü listesinin sayfa başına 12 veya 30 görüntü göstermesini seçersiniz.

Grup olarak görüntüle
Sürekli Çekimde seri çekim yaparken, izleme sırasında tüm görüntülerden ziyade görüntü gruplarını görmek mümkün. Gruplar arasında geçiş yaparken Kontrol Tekerleğindeki ok Düğmesine basarak o gruptaki görüntüleri tek tek görebilirsiniz.

Ekran Döndürme
Kamerayı döndürdüğünüzde kameranın görüntüleri otomatik olarak döndürüp döndürmeyeceğini seçin.

Görüntü Atlama Ayarı
Görüntü Atlama Ayarları, Oynatma'da incelediğinizde görmeyi seçtiğiniz görüntüleri seçmenize olanak tanır; örneğin, yalnızca derecelendirilmiş görüntülerinizi görmeyi seçebilirsiniz.

Sarı kurulum düğmesi

Sayfa 1

Monitör Parlaklığı
Monitör parlaklığını ayarlamanıza yarar. Özellikle güneşli havalarda ekranın görünmemesi için güzel bir çözümdür.

Vizör Parlaklığı
Vizör parlaklığını ayarlar

Vizör Renk Sıcaklığı
Vizörün renk sıcaklığını (daha soğuk - daha sıcak) istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

Gamma Gör. Yardım
Geç profesyoneller için

Ses yükseklik ayarları
videolar için oynatma ses seviyesini değiştirin.

Silem Onayı
Silinsin mi silinmesin mi diye sorar

Sayfa 2

Görüntü Kalitesi
Daha kısa pil ömrü pahasına ekran kalitesini standarttan yükseğe değiştirebilirsiniz.

Güç Tasarrufu Başlangıç zamanı
Pil tükenmesini önlemek için işlem yapmadığınız zamanlarda otomatik olarak güç tasarrufu moduna geçmek için zaman aralıklarını ayarlar. Çekim moduna geri dönmek için, deklanşöre yarım basmak gibi bir işlem gerçekleştirmek yeterlidir.

Otomatik Kapanma Sıcaklığı
Kameranın aşırı ısınmada otomatik olarak kapanacağı sıcaklığını ayarlar. Yüksek olarak ayarlandığında, fotoğraf makinesinin sıcaklığı normalden daha sıcak olduğunda bile çekime devam edebilirsiniz.




Temizlik Modu
Kameranın içine toz veya pislik girerse ve görüntü sensörünün yüzeyine yapışırsa, çekim ortamına bağlı olarak görüntüde koyu lekeler olarak görünebilir.

Dokunmatik çalıştırma
Monitördeki dokunma işlemlerinin etkinleştirilip etkinleştirilmeyeceğini ayarlar.

Sayfa 3

Dokunmatik ekran / yüzey ayarı
Dokunmatik Ekran Yüzey: Hem monitörle çekim yaparken dokunmatik ekran işlemlerini hem de vizörle çekim yaparken dokunmatik ekran işlemlerini etkinleştirir.
Yalnızca Dokunmatik ekran: Monitörle çekim yaparken yalnızca dokunmatik ekran işlemlerini etkinleştirir.
Yalnızca Dokunmatik Yüzey: Vizörle çekim yaparken yalnızca dokunmatik ekran işlemlerini etkinleştirir.

Dokunmatik Yüzey Ayarları
Vizörle çekim yaparken dokunmatik yüzey işlemleri için kullanılacak alanı ayarlar. Burnunuzdan vb. Kaynaklanan istenmeyen işlemleri monitöre dokunarak önleyebilirsiniz.

Demo modu
Demo Modu işlevi, belirli bir süre kullanılmadığında bellek kartına kaydedilen filmleri otomatik olarak görüntüler.

TC / UB ayarları
Bu ayar ile Zaman kodu (TC) ve kullanıcı biti (UB) bilgileri, filmlere ekli veriler olarak kaydedilebilir.

IR Uzak kumanda
Kablosuz Uzaktan Kumanda kullanımı için bir ayardır.

HDMI Ayarları
Kamerayı bir HDMI kablosu kullanarak TV'ye bağladığınızda, görüntüleri TV'ye göndermek için HDMI Çözünürlüğü'nü seçebilirsiniz.

Sayfa 4

4K Çıkış Seçimi.
Çektiğiniz fotoğrafı 4K çözünürlükte 4K destekleyen HDMI bağlantılı bir TV'ye gönderir.

USB bağlantısı
Kameranızı PC'nize veya MAC'inize bağladığınızda ne olacağını seçer.

Otomatik:
Yığın Depolama:
MTP:

USB Güç Kaynağı
USB üzerinden şarj etme imkanı sağlar

Uzaktan kontrol ayarları
Kamerayı bilgisayardan kontrol etmek için bu ayar kullanılırı