wmaraci reklam
lidertakipci

Facebook Instant Article, Google AMP ve Apple News Destekli Çalışacak

Facebook’un içerikleri tıpkı Google’ın AMP servisinde olduğu gibi anlık olarak göstermesine yardımcı olan Instant Article veya türkçe adıyla anlık makaleler özelliği artık Google AMP ve Apple News ile birlikte çalışabilecek. Facebook’da haber okuma deneyimini ileri boyuta taşıyan ve mobil kullancıların içeriklere jet hızıyla ulaşmasını sağlayan özellik, bundan sonra geliştiriciler için de vazgeçilmez olacak. 

Resmi blogu üzerinden yeni SDK’sını duyuran Facebook’un yaptığı açıklamaya göre; Facebook Journal Project kapsamında  içerik yayıncıları ve okurlar için ihtiyaçların en iyi şekilde karşılanması, çoklu platform desteği ile içerik yönetim maliyetlerinin düşürülmesi amacıyla Instant Article SDK’sına diğer popüler yayınlama formatları desteği eklenmiş.

Github üzerinden de açık kaynaklı olarak erişilebilen yeni güncel SDK’nın kullanımıyla artık içerik üreticileri, Instant Article ile Google AMP üzerinde yayın yapabilecek ve çok yakında Apple News formatında da içerikler yayınlanabilecek.

Facebook’un yeni SDK’sını kullanacak olan geliştiriciler ve webmasterlar, sistemi şu an olduğu gibi kendi içerik yönetimi sistemlerine dahil edebilecek ve platformlara göre farklı font renk ve taslarım özellikleriyle birlikte kullanabilecek. Eğer haber sitelerinizde Facebook Instant Article’ı kullanıyor ve yeni SDK’ya göre sisteminizi düzenlemek istiyorsanız, yayınlanan yeni SDK’ya buradan erişebilir ve buradan da kurulum için Facebook tarafında yayınlanan dokümantasyona erişebilirsiniz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al