wmaraci reklam
lidertakipci

Wayback Machine’in Chrome Eklentisi 404 ve Diğer Hatalı Sayfaları Kurtarıyor

İstediğiniz içeriğe tam da ulaştığınızı düşündüğünüz anda tokat gibi yüzünüze yüzünüze vurulan 404 ve diğer sunucu hatalarını görmekten bıktınız mı? Wayback Machine’in Google Chrome için yayınlanan yeni eklentisi artık sizi bu dertten ve tam ihtiyacınız olduğu anda açılmayan sayfalar problemlerinden kurtarıyor.

Wayback Machine’i bir Webmaster olarak zaten bildiğinizi varsayıyorum ancak kısaca bilmeyenler için açıklamak gerekirse; Wayback Machine, Internet Archive’in verilerini kullanarak internet sitelerinin anlık görüntülerini ön belleğine alan ve tüm internet kullanıcılarına bu arşivi açan bir internet servisidir. 1990 Yılından bu yana aralıksız arşivlenen bu ön bellekler günümüzde sizin de tahmin edebileceğiniz gibi 90’lı yıllardan daha aktif çalışıyor.

Wayback Machine geliştirdiği bu eklenti sayesinde başta 404 olmak üzere; 408, 410, 451, 500, 502, 503, 504, 509, 520, 521, 523, 524, 525, ve 526 hatalarını otomatik olarak algılıyor ve ulaşmaya çalıştığınız internet sayfasının internet arşivinin önbelleğinde yer alıp almadığını sorguluyor. 

Eğer sayfaya dair bir önbellek bulunuyorsa Wayback Machine sizi otomatik olarak bu önbellek sayfasına yönlendirerek sunucu hataları veya 404 gibi sayfaların içeriğinin kaldırılmasıyla ilgili hatalardan kurtararak doğrudan aradığınız içeriğe kavuşturuyor. Belki standart bilgisayar kullanıcıları için bu eklenti işlevsiz olabilir ama internet kurtaları ve Webmasterlar için faydalı olacağı kesin.

Wayback Machine Google Chrome Eklentisine Erişmek için Tıklayınız.

Dip not; Internet Archive’nin Türkiye hükümeti tarafından yasaklandığını hatırlatayım. Eklentiyi kullanmak için yasaklı sitelere erişmenizin önünde engel olmayan malum yöntemlerden herhangi birini kullanıyor olmanız gerekiyor.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al